Nord-Lock

Nord-Lock

A Nord-Lock egy olyan egyedi csavarbiztosítási rendszer, amely a csavarszárban meghúzás során ébredő erőt használják a vibráció okozta lelazulás megakadályozására. Egyedi kialakításuknak köszönhetően a csavarkötés lazulás irányban önzáró módon viselkedik, de oly módon, hogy a kötés oldhatósága nem szűnik meg, csak vibráció okozta lazulás ellen válik biztosítottá.

 

Ugyanebből fakad legnagyobb előnye is, hogy kenéssel ellátott kötőelemek használatára alkalmas, aminek köszönhetően a meghúzási nyomaték jóval nagyobb részben fordítódik a csavarkötés szorítóerejének létrehozására, mintsem elvész a felületi súrlódás legyőzésében.

Az alap NL típus egy alátétpár, megfelelő felületi kialakítással, többféle méretben, anyagminőségből és felületkezeléssel, általános csavarbiztosítási felhasználásra. Emellett megtalálhatók speciálisabb kivitelek egyedibb felhasználásra is, mint a hőtágulásnak kitett vagy durvább felületek esetén használható NLX, a HV/HR kötőelemekhez használható NL-SC, vagy a kerékanyába integrált WNL.

A csavarbiztosítási termékek mellett megtalálható továbbá egy áttételes csavarfeszítő rendszer, a Superbolt, amely nagyméretű csavarkötések számára kínál a helyszínen, kézi erővel történő szerelési lehetőséget akár M160 menetméret esetére is.

 

Katalógusunkban mindezen termékek megtalálhatók:

·       Nord-Lock alátétpár acél, rozsdamentes acél és 254 SMO anyagokból

·       Nord-Lock X-széria acél anyagból

·       Nord-Lock kerékanya többféle menethez

·       Nord-Lock SC HR/HV kötőelemekhez

·       Superbolt, áttételes csavarfeszítő rendszer

 

Nord-Lock csavarbiztosítási rendszer katalógusunkat
megtekintheti és PDF-ben le is töltheti